Pályázatok és játékok a Somogyi- könyvtárban

somogyi- konyvtarA színházkedvelők már megszokhatták, hogy minden bemutató előtt közönségtalálkozót szerveznek. Ezúttal játszani is érdemes. A Szegedi Nemzeti Színház színházi bemutatói előtt a Somogyi-könyvtár a bemutatott előadásokról, a színpadra állított művekről szóló kérdésekkel játékra hívja az érdeklődőket.

 

 

 A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A szerencsés megfejtők színházjegyet nyerhetnek ajándék áron.

2015. november 18-tól december 30-ig
Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékához kapcsolódó könyvtári kvízjáték

2015. november 13-tól december 20-ig
Moderato Cantabile/Catulli Carmina a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház táncjátékához kapcsolódó könyvtári kvízjáték

2015. december 1-től 2016.január 11-ig
Lehár Ferenc Luxemburg grófja című nagyoperettjéhez kapcsolódó könyvtári kvízjáték

2016. május 15-ig
A „Legkirályibb olvasó család” kerestetik!
A Somogyi-könyvtár Könyvkirály olvasásnépszerűsítő játéka az idén tíz éves. A kerek évforduló tiszteletére a bibliotéka a családi kihívás évét hirdeti meg. A feladatlapok a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában, a fiókkönyvtárakban valamint a honlapon „Könyvkirály” menüpont alatt érhetők el.
A legaktívabb, legtöbb feladatot megoldó családok „királyi” jutalomban részesülnek.
Tudnivalók:
A játékban a családok kétféle feladat megoldásával vehetnek részt:
•    Közös olvasás után közös alkotások készítése, melyben a családtagok együtt tevékenykednek. Az „EGYÜTT” elnevezésű feladatlap tartozik hozzá, melyen 10 mesekönyv címe szerepel. A kis cédulákat a választott könyvhöz készült alkotáshoz kell rögzíteni és leadni a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában vagy fiókkönyvtáraiban. Az alkotások 2016. április-május hónapban, a véghajrában, közönségszavazáson vesznek részt.
•    Felnőtteknek szóló, könyvtár által ajánlott regények elolvasása és a hozzátartozó feladatlapok kitöltése, leadása.